Seminarium szkoleniowe w Kwiejcach

ZAPROSZENIE NA SEMINARIUM SZKOLENIOWE – KWIEJCE 2022

ŁĄCZNE OPRACOWANIE DANYCH POMIAROWYCH

Miejsce i czas: „Dom Sportowca”, Kwiejce, gmina Drawsko, 30 września – 1 października 2022 r.

Oddział Wielkopolski SGP od roku 2017 organizuje cykl Seminariów szkoleniowych dla geodetów, głównie z północnej Wielkopolski, które mają miejsce w Ośrodku Wypoczynkowym Dom Sportowca w Kwiejcach w Puszczy Noteckiej. Dotychczasowe seminaria były poświęcone pomiarom tachimetrycznym (2017), satelitarnym (2018), dronom (2019) i systemom informacji przestrzennej (2021). Spotkanie tegoroczne odbędzie się w dniach 30.09-1.10.2022 r i będzie poświęcone nowoczesnym technikom opracowania danych pomiarowych przy użyciu oprogramowania TBC firmy Trimble. Będzie także okazją do zapoznania się z ofertą SGP dla środowiska geodezyjnego.

Głównym celem seminariów jest integracja geodetów północnej Wielkopolski – wykonawców prac geodezyjnych i administracji, z przedstawicielami Stowarzyszenia, którzy wspólnie przyglądają się aktualnym trendom w rozwoju technik pomiarowych i obliczeniowych, uwarunkowań prawnych jak również zapleczu sprzętowemu i technologicznemu wspomagającemu pracę geodetów. Kolejne serie seminariów gromadzą prelegentów-specjalistów z różnych urzędów i instytucji GUGiK, ASG EUPOS, firm Geotronics, Nadowski, Czerski Trade, Systherm Info, jak i uczelni – Politechniki Poznańska, Wrocławska, SGGW i Uniwersytet Rolniczy w Krakowie. Prelegenci przedstawiają zasady pracy systemów wspomagających pomiary oraz dzielą się swoimi doświadczeniami z zakresu stosowania różnych technologii pomiarowych.

Całość łączona jest ze spędzaniem wspólnego czasu podczas wieczornych spotkań nieformalnych, ze zbieraniem grzybów, ogniskiem, a w przyszłości także – z otwartymi zebraniami poznańskiego OW SGP, wspieranego przez przedstawicieli Zarządu Głównego. Dzięki kontaktom z reprezentacją władz SGP możliwe jest zapoznanie się z działalnością Stowarzyszenia i aktualnymi sprawami, które są przez nie prowadzone.

POBIERZ KARTĘ ZGŁOSZENIA:    format MS Word        format PDF

Kontakt w sprawie uczestnictwa w tegorocznym szkoleniu:
1) Marek Kawczyński, kom. 604 917 891, e-mail: marek@geomark.net.pl
2) Ireneusz Wyczałek, kom. 511 145 651, email: ireneusz.wyczalek@gmail.com
Aby otworzyć komunikat o spotkaniu kliknij na tytuł seminarium powyżej.